Dr. Szolnoki János

Szolnoki János - szentendrei állatorvos1986-ban végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen Budapesten. Kezdetben vegyes praxisban dolgoztam,majd a 90-es évek elején Veszprém megyében kisállatrendelőt nyitottam akkor még nagyon újnak számító rtg, UH készülékekkel, műtővel felszerelve. A nagyszámú lágy műtét mellett már a kezdetektől az ortopédia érdekelt-az első néhány évben elsősorban törések ellátásával,majd néhány év elteltével ortopédiai-ízületi rendellenességek korrigálásával is elkezdtem foglalkozni.

A kezdetektől az FDB (Független Diszplázia vizsgáló Bizottság) tagjaként szűrtem a csípőízületi betegségeket.
1996-ban egy barátommal alapítottuk meg a Hegyvidéki Kisállatklinika Bt.-t akkor még budapesti (Hegyvidék-XII.-ker) és szentendrei székhellyel. Cégünk azóta is létezik, még két telephellyel/rendelővel bővült, (Tahitótfalu, Esztergom) jelenleg 4 állatorvos és 4 asszisztens és több állatorvostan hallgató dolgozik nálunk.

2004-ben az angol állatorvosi kamara (RCVS) tagja lettem második magyar állatorvosként. Ezt követően többször dolgoztam Angliában, ahol nagyon sok új szakmai és praxis építési tapasztalatot szereztem.
Évek óta a kisállat ortopédiai egyesület tagja vagyok (MKOE), ahol egyre kiterjedtebben hivatalos keretek között szűrjük a csípő, könyök, váll és a gerinc öröklődő rendellenességeit. (www.kisallatortopedia.hu)

A gerincgyógyászat területén is több évtizedes tapasztalattal rendelkezem, sokat operálunk gerincsérvet, törést és egyéb neurológiai kiesést okozó elváltozást.
Több előadást és publikációt jegyeztem az elmúlt években-elsősorban ortopédiai témában. Korábban és jelenleg is igyekszem az állatorvostan hallgatók gyakorlati képzését segíteni-rendelőink az Egyetemünk oktató kórházaiként fogadnak rendszeresen hallgatókat.

Nős vagyok, két felnőtt gyermekem van. Lányom az Állatorvostudományi Egyetem hallgatója, fiam humán területen dolgozik. Feleségem a kezdetektől fogva a munkában is társam,a praxis egyik alappillére,jelenleg praxis manager-ként szervezi a munkánkat. Jelenleg is több állatunk van, lovunk, kutyánk, macskánk, nyulunk gondozásában az egész család részt vesz.

Két közhasznú egyesület vezetésében is részt veszek. Az Elsősegély Állatvédő Egyesületünk a napi munkában felmerülő nehézségeken igyekszik a bajba jutott állatot és gazdáját átsegíteni. Az állatorvosi sport egyesületünk-ÁSE-VET a hazai és a határon túl élő magyar állatorvosok és hallgatók sportolását szervezi, segíti.

Dr. Szolnokiné Szentivánszky Zsuzsanna

Szolnoki JánosnéA Bt. alapítója és tulajdonosa. Agrármérnök(1988), mérnöktanár (1992) szakképzett asszistens. A kezdetektől fogva a praxis aktív résztvevője, bázisa. Kedvence a szülészet, a természetes vagy műtéti úton világrajött kölykök ellátása. Jelenleg a praxis-manager-i feladatokat is ellátja.

Emellett a család alappillére. Hobbija a röplabda és az utazás.

Dr. Pál Flóra

Dr. Pál Flóra, állatorvosKiskorom óta állatorvos szerettem volna lenni, így gimnáziumi érettségi után egyből az Állatorvostudományi Egyetemen folytattam tanulmányaimat. Diplomámat 2016 februárjában szereztem meg és a Hegyvidéki Kisállatklinikán kezdtem el dolgozni, ahol az elmúlt egy évben már gyakornokként is részt vettem a rendeléseken.

Egyetemi éveim alatt különböző tápgyártó cégek termékeinek ismertetését végeztem diákmunkaként, így a kisállat dietetika kedvenc területeim egyikévé vált, szakdolgozatomat is ebben a témában írtam. Továbbá szeretem a sebészetet is, mely szakterületen szeretnék a jövőben nagyobb jártasságra szert tenni.

Mivel munkám során leginkább kisállatokkal találkozom, szabadidőmet szívesen töltöm három éves csikómmal, Tebivel.

Dr. Ekés Ákos

2015. februárjában végeztem a Budapesti Állatorvosi Egyetemen. Már az egyetemi évek alatt is igyekeztem minden lehetőséget kihasználni külföldi tapasztalat szerzésre, így volt szerencsém ösztöndíjjal Németországban a hannoveri klinikán és Portugáliában a lisszaboni klinikán eltölteni egy hónapot, illetve egy évet. Végzés után ismét a lisszaboni egyetem kisállat klinikáján találtam magam egy újabb ösztöndíj segítségével, ahol fél éven keresztül dolgoztam a képalkotó diagnosztikai egység ultrahangos részlegén, kiváló szakemberektől tanulva a mesterséget.

Hazatérés után, 2015. novemberében kezdtem el dolgozni a Hegyvidéki Kisállatklinika munkatársaként. Kifejezett érdeklődéssel fordulok a képalkotó diagnosztikai eljárások felé, ezek közül is legnagyobb tapasztalatom az ultrahang területén van. Itteni munkám mellett párhuzamosan dolgozom a Budapesti Állatorvosi Egyetem Belgyógyászat tanszékén is.

Az állatorvoslás gyerekkorom óta az életem része, hiszen édesapám állatorvosi rendelőjében, mely otthon a házunkból nyílik, már néhány éves korom óta ismerkedtem a betegekkel.
Családunkban mindig is nagy számban előfordultak házi kedvencek, így macskák, nyulak, tyúkok, papagájok és teknősök színesítik életünket otthon. Az állatok mellett szenvedélyem még a sport, a természet, az utazás, más kultúrák és nyelvek megismerése.

Tóth Bettina

Tóth Bettina, asszisztens a szentendrei állatorvosi rendelőben1992-ben születtem Szentendrén. Kiskorom óta állatokkal vagyok körülvéve és mindig is velük szerettem volna foglalkozni hivatásszerűen. 2013-ban végeztem Vácon a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskolában állattenyésztés, növénytermesztés szakon. Ugyanebben az évben állatorvosi és állategészségügyi szakasszisztens vizsgát tettem. 2014-től dolgozom a szentendrei klinikán, mint vezető asszisztens.

2015-ben kutyakozmetikusi tanfolyamot is elvégeztem, így azóta a klinikán működő kozmetikai szolgáltatást is én látom el. Az ügyfelek fogadása kozmetikára előzetes időpont egyeztetés alapján történik. A gazditól kedvencét átvesszük, és kérése szerint elvégezzük a szükséges ellátásokat (fültisztítás, karomvágás, bűzmirigy kinyomás, fürösztés, balzsamozás, csomómentes szárítás, higiéniai helyek nyírása, teljes nyírás, stb.). Kiemelkedő figyelmet fordítunk a gazdi tájékoztatására az esetlegesen felmerülő egészségügyi problémákról.

Szabadidőmet elsősorban kutyáimmal töltöm. Egy staffordshire terrier és egy pitbull terrier büszke gazdája vagyok, akikkel rendszeresen veszünk részt kiképzéseken és vizsgákon engedelmességi és sport-őrzővédő ágazatokban.

Major Edina

Majoros Edina, asszisztens a szentendrei állatorvosi rendelőben1992-ben Gyulán születtem és Békés megyében, Kunágotán nevelkedtem. Már kicsi gyermekként elhatároztam, hogy állatorvos lesz belőlem, ennek tudatában kezdtem meg középiskolai tanulmányaimat Szegeden a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban emelt szintű biokémia tagozaton. Innen már egyenes út vezetett a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karára, ahol a 3. évemnél tartok.

Még gimnáziumi éveim alatt megismerkedtem a lovaglás alapjaival és a lovak örök szenvedélyemmé váltak. Egyetemi tanulmányaim során igyekszem minden lehetőséget megragadni lógyógyászati ismereteim bővítésére, hiszen ez a terület áll hozzám a legközelebb.

2013 nyarán lehetőségem adódott a kötelező nyári gyakorlatot egy Baranya megyei tejelő- és húshasznú szarvasmarha tenyészetben tölteni, ahol rengeteg tapasztalattal gazdagodtam a nagyállat gyógyászat területén. A következő év folyamán alkalmanként lehetőségem adódott gyakorlatot teljesíteni egy otthonomhoz közeli vegyes praxisban, ahol szintén rengeteg gyakorlati tapasztalatra tettem szert.

2015 szeptembere óta dolgozom asszisztensként a szentendrei állatklinikán. Nagyon szeretem a munkám, rengeteg érdekes esettel találkozok, és napról-napra többet tanulok elméletben és gyakorlatban egyaránt.

A munka és az egyetem mellett a szabadidőmet legnagyobb részben a kutyámmal és lovammal töltött idő teszi ki. Emellett hobbi szinten rajzolok és festek.

Matyasovszky Mira

A menedzser és titkárképző szakközépiskola befejeztével a Váci Mezőgazdasági Szakiskola kisállatkozmetikus szakán végeztem. A kellő szakmai gyakorlat megszerzése után saját vállalkozást nyitottam és 7 évig dolgoztam kutyakozmetikusként.

Szerettem volna érdeklődési körömben szélesebb körű tudásra szert tenni, s ekkor jelentkeztem az éppen akkor nyíló Esztergomi Állatkórház asszisztensi állására. Immár 6 éve a cég oszlopos tagjaként rengeteg tapasztalatra és tudásra tettem szert, s azóta vezető asszisztensként látom el munkakörömet.

Állatkórházunk széleskörű szolgáltatásai közé tartozik a kisállatkozmetika is, melynek feladatkörét szintén én látom el.

Kedvenc kutyafajtám az amerikai bulldog, szabadidőmben szìvesen járok velük nemzetközi kiállításokra, munkaversenyekre.

Kiss Virág

Kiss Virág, asszsiztens, Dr. Szolnoki Állatkórházak2015-ben végeztem a PPKE BTK-nak Andragógia szakon. Végzettségemet tekintve nem erre a munkára készültem fel az egyetemi éveim alatt, ugyanakkor egészen kicsi korom óta bolondulok az állatokért.

Szeretett kutyám elvesztése kapcsán kerültem Dr. Szolnoki János praxisába, ahol 2015. novemberétől dolgozom állatorvosi asszisztensként. Nagyon szeretem a munkám, igen érdekes és sokszínű, melynek köszönhetően napról-napra gyarapodik tudásom mind elméleti, mind gyakorlati szinten.

Munkám mellett legtöbb szabadidőmet kutyáimmal, Hope-val és Mandy-vel töltöm. Rajtuk kívül számos macska, szám szerint 8, és két nimfa papagáj aranyozza be a mindennapjaimat.